viernes, 25 de septiembre de 2009

Les xarxes socials

Tuenti és una xarxa social dirigida a la població jove espanyola. Es va crear en gener de 2006 pel nord americà Zaryn Dentzel i va surgir com a projecte de la empresa Whoiswho Technologies. Hui en dia, és una de les pàgines web més visitades i es calcula uns 6 milions d’usuaris a Espanya, majoritariament universitaris i col·legials. Com a curiositat, podem dir que el nom de “ Tuenti” es va crear amb la necessitat d’utilitzar un nom que utilitzara “tú” i “ti”.

Tuenti es caracteritza per tindre un buscador molt eficaç, on l’usuari pot crear el seu perfil, contactar amb els seus amics via xat, events o mitjançant els videos o fotos penjades.

En els seus inicis, Tuenti estava dirigit als universitaris però, a poc a poc, es va permetre l’entrada a més usuaris a través de invitacions personals.


Tuenti és el Facebook utilitzat a Espanya. Hi ha que tindre en compte que Facebook és altra xarxa social creada per Mark Zuckerberg. De la mateixa manera que Tuenti, en un primer momento es va crear per als estudiants universitaris però, en la actualitat, el seu accés és totalment lliure per a qualsevol persona que tinga correu electrònic.

A l’any 2008, Facebook es va expandir per diversos països amb les seues versions en francés, espanyol i alemany. La majoria dels seus usuaris es troben als EE.UU, Canadà i Gran Bretanya. Actualment es troba en tots els països del món amb un éxito asombrós.

En contraposición a la creença popular, Facebook no és la primera xarxa social ja que a l´any 1980 David Bohnett va crear GeoCities amb la intenció de que la gent compartira els seus gustos i sentiments.

Les dos xarxes socials que estem analitzant tenen, en resum, quasi els mateixos serveis. Facebook va més enllà que Tuenti i ens presenta una sèrie de jocs que fan més amena la visita a aquesta pàgina. Encara que aquestes dos no són les úniques xarxes socials a Internet, son les més conegudes. Podem trobar altres com : myspace.com, Friendster o yahoo 360, entre altres.

Hi ha que tindre en compte que sovint l’ús continuat d’aquestes xarxes, pot arrivar a ser adictiu i que, per tant, hi ha que anar amb compte.


1 comentario:

  1. Hola Tamara! Mira que no sabia yo muy bien de que iba tu blog, pero es muy interesante eh! =) Me identifico bastante con esta entrada, sera porque estoy enganchada al tuenti, y mira que la mitad de cosas no las sabia eh! Como red social esta bastante bien, como en tu entrada has dicho, cabe destacar que "facebook" es una red social parecida, casi igual, y lo que mas me ha impactado esque yo crei que los creadores de tuenti eran españoles y.... ¿no lo son? alucinante... Enhorabuena por el blog.
    Un saludo =)

    ResponderEliminar